Maková panna cotta

Lehký dezert, který je sladký tak akorát a můžete ho ujídat během popíjení letního drinku. Pokud jej dozdobíte ještě čerstvým ovocem, nikdo neuhodne, že vám příprava zabrala jen pár minut.

Recept:

3 porce – 20 min + čas tuhnutí

 250 ml smetany na šlehání

250 ml plnotučného mléka

1 lžíce medu

4 plátky želatiny

3 velké lžíce mletého máku

Plátky želatiny namočte do studené vody a nechejte nabobtnat. V hrnci smíchejte smetanu, mléko, med. Zahřívejte na mírném plamenu (pozor, směs nesmí vařit!). Do zahřáté směsi přisypte mletý mák a želatinu, promíchejte a opatrně vlijte do sklenic nebo party kelímků. Hotovou panna cottu nechte ztuhnout v lednici.

TIP: Panna cottě bude slušet čerstvé sezónní ovoce, které skvěle doplní chuť máku. Kromě oblíbených plodů můžete na ozdobu použít také karamel nebo celá semínka modrého máku.