Maková bábovka s perníkovým kořením

Tento recept je evergreenem mezi recepty na bábovky. I přes jednoduchý recept bude tato „makovka“ odměnou pro všechny, kteří jí ochutnají. Základem je však kvalitní mák. Samotná příprava pak není obzvlášť náročná. Pokud nemáte mlýnek na mák, klidně použijte mák celý.

12 osob                                              1 hodina

 

6 vajec

180 g cukru krupice

6 lžic slunečnicového oleje

120 g hl mouky

120 g mletého máku

2 lžičky perníkového kření

 

Rozdělíme si  bílky zvlášť a žloutky zvlášť. Bílky ušleháme do sněhu ,  pomalu přidáváme cukr dokud se netvoří pevné špičky. V tento moment začneme zašlehávat žloutky a olej. Do hotové bílkové směsi už pomalu vařečkou vmícháme mouku a mák. Hotové těsto vlijeme do formy a pečeme na 150 C  50 minut.