Švestkovo -maková marmeláda

Sezóna švestek je v plném proudu, někde už sklidili, jinde se na to každým dnem chystají. Co s nimi? Kromě povidel, slivovice a zmrazení si ze švestek můžete udělat i marmeládu.  Pokud máte rádi kombinaci máku a švestek, tak se do ní určitě pusťte. Tahle kombinace je prostě skvělá a nikdy neomrzí.

5 skleniček                                        45 minut

 

1 kg vypeckovaných švestek

0,5 želírovacího cukru 2:1

2 velké lžíce máku

špetka kyseliny citronové

 

Vypeckované švestky  pokrájíme, vložíme do hrnce , přidáme želírovací cukr a pomalu přivedeme k varu. Lehce vaříme asi pět minut a přitom sbíráme bílou pěnu kterou vyhazujeme. Nakonec přidáme mák a řádně promícháme. Hotovou marmeládu plníme do vysterilizovaných sklenic,zavíčkujeme a otočíme na pět minut dnem vzhůru.