Fenyklový salát s jablky, brusinkami a mákem

Křupavý salát, který se hodí jako lehká večeře nebo příloha k masu. Aromatický fenykl má mnoho společného s kmínem, anýzem nebo libečkem. Vůní i chutí může někomu připomínat pendrek. V salátu s jablky a sladkou zálivkou jeho chuť vynikne. Nebojte se neobvyklé kombinace, budete překvapení, jak vám bude chutnat.

 

1 – 2 osoby                                   10 minut

 

1 střední fenykl

1 jablko

hrst sušených brusinek

1 lžíce celého máku

 

štáva z jednoho pomeranče

1 lžíce slunečnicového oleje

sůl

lžička citronové šťávy

 

Fenykl si podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké proužky, stejně tak jablko, přidáme sušené brusinky a zlehka opražená maková semínka. Vše nakonec zalijeme zálivkou z pomeranče , citronu oleje a soli.